Muhamed Ali, bokser iz američkog iz Louisvillea, ušao je u legendu kao jedan od najboljih sportista u historiji, zahvaljujući svojim sposobnostima u ringu koje su ga učinile najvećim bokserom svih vremena. Njegova ostavština još živi zahvaljujući i njegovom unuku.

Dvanaestog decembra 1981. je Muhamed Ali posljednji put izašao u ring, ali nekoliko desetljeća kasnije, jedan drugi Ali počinje pokazivati ​​da ima talenta da uspije u svijetu boksa. Nico Ali Walsh, Muhamedov je unuk, koji je sa samo 21 godinom već došao žižu interesovanja. Imao je samo pet borbi, ali je u svakoj pobijedio i to tako nadmoćno da se čini kako je Ali dobio dostojnog nasljednika.

"Oživljavam svog djeda. Zato se moja majka toliko uzbuđuje kada me vidi, jer opet vidi svog oca u ringu", istaknuo je Ali Walsh prije samo nekoliko dana, pred početak svog do danas najvećeg sportskog izazova. U svojoj petoj borbi kao profesionalac suočio se s Alejandrom Ibarrom u srednjoj kategoriji, boksačem koji je izdržao samo nekoliko minut.

Ali Walsh je uvijek cijenio svog djeda, volio ga je i sanjao da krene njegovim stopama. Nije mu trebalo dugo da se zaljubi u ovaj sport i od tada je počeo trenirati kako bi jednog dana ostvario svoj san da postane profesionalni bokser. Nije mu dugo trebalo da to postigne i pokaže za šta je sposoban.

Nakon što je imao više od 30 borbi na amaterskom nivou, nakon temeljitih priprema s poznatim trenerom Abelom Sánchezom, odlučio je  napraviti iskorak u profesionalni boks. Bilo je to 14. avgusta 2021. kada se prvi put borio s Jordan Weeksom. Trebalo mu je samo nekoliko sekundi u ringu da brutalno desnom rukom pošalje suparnika na pod i pobijedi ga nokautom.

Godinu i po kasnije, Ali Walsh već iza sebe ima pet borbi i sve s istim rezultatom: pet pobjeda. No, najvažniji je način na koji ih je ostvario, budući da je četiri dobio nokautom i jedan na bodove.