Nakon što je otkazan let easyJeta njegovog sina i prijatelja za Pariz, Paddy OToole odlučio je uzeti stvari u svoje ruke tako što će prijeći čamacem preko Lamanša iz Jerseya.

Uz pomoć njegovog prijatelja Garyja Brenana, grupa od 12 navijača krenula je u čamcu pravo u Saint-Malo kako bi stigla u Pariz na vrijeme za obračun Liverpoola i Real Madrida u finalu Lige šampiona. "Kakav način da se stigne do Pariza", tvitao je OToole, koji je rekao da su čak vidjeli i nekoliko delfina na putu.

Dok su se približavali kopnu, video snimak pokazuje kako svira hit Billyja Joela We Didn't Start The Fire, a kada su stigli u Francusku razvili su dvije zastave Liverpoola na keju.

Zatim su stigli na voz za Rennes prije nego što su se ukrcali u voz za Pariz. Ali, nakon što je otišao tako daleko, OToole je rekao: „Između nas, nemamo karte za utakmicu. ”

Oni su među desetinama hiljada navijača za koje se predviđa da će stići u francusku prijestolnicu uoči večerašnjeg finala. Predviđa se da će čak 60.000 navijača Liverpoola stići u Pariz u subotu autobusom, vozom, čamcem i avionom.