"Umjesto da je dobio po prstima, prste mu nježno stišću rukujući se, zahvalni zbog sadake koju nam je donio", napisao je 2. marta 2021. na svoojoj Facebook stranici Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde, jedan od tri "lidera" sarajevske "Trojke", a nakon što nam je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posjete Bosni i Hercegovini na Sarajevskom aerodoromu uručio donaciju vakcina.

Šta je Konaković zajedno s kantonalnim premijerom Edinom Fortom, Peđom Kojovićem i Nerminom Nikšićem “stiskao” da bi za Kanton Sarajevo dobili sadaku od Srbije od 10.000 doza vakcina, ne zna se, ali on će to sigurno otkriti u nekom Facebook postu.

“Mi smo u konstantnoj potrazi za vakcinama za građane našeg Kantona. Tako smo, između ostalog, tražili da kupimo vakcine, i to od više zemalja u regiji. Nakon razgovora s Vladom Republike Srbije, oni su odlučili da u ovom trenutku nisu u mogućnosti prodati nam veći broj doza, ali su se opredijelili da nam ih doniraju, i to 10.000 vrlo brzo i 10.000 za revakcinaciju, nedugo nakon toga”, rekao Forto.

I tako, od pompezno najavljene kupovine do sadake kratak je put. Posebno u “tek oslobođenom” Gradu.