Jutros u 02:55 sati ispred vakufske kuće pored Džedid džamije u Janji ponovo se desila provokacija i uznemiravanje Bošnjaka, potvrdio je za Preporod.info Mujaga ef. Cifrić.

Porodica s troje malodobne djece je uznemirena.

"Jutros u 02:55 sati, vozilo iz kojeg je odzvanjala glasna muzika (nacionalističke pjesme), uznemirilo je porodicu. Nakon što je supruga čula glasnu muziku i galamu, primijetila je navedeno vozilo. Vozilo iz kojeg je izašao mladić sa zadnjeg sjedišta, dvadesetak metara prije džamije, iz pravca glavne - Bijeljinske ulice, dizao je ruke u zrak i proderao se: Čestit Božić, Hristos se rodi braćo muslimani", ispričao je za Preporod.info Mujaga ef. Cifrić.

Kazao je da se vozilo nakon toga zaustavilo i ispred same Džedid džamije.

"Ponovo je izašao iz auta, vikao istu rečenicu, dizao ruke, a vozač automobila je također rukom pokazivao u pravcu džamije. Mladić je sjeo u vozilo te su nastavili put prema Novom naselju Janja", naveo je Mujaga ef. Cifrić.

Dodao je da su zabrinuti i uznemireni.

Slučaj je prijavljen policiji, Muftijstvu tuzlanskom i Međureligijskom vijeću.

Podsjećamo, 6. januara je zabilježen sličan slučaj.

"Mi se nećemo pokolebati, ovdje smo na svom ognjištu i s naše strane ćemo pokušati učiniti sve da ne dođe do većih problema", poručio je tada glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja hafiz Omer-ef. Camić.