U Srebrenici je danas veliki broj članova porodice, rodbine, prijatelja i građana klanjao dženazu doktoru Sabitu Begiću, javlja Anadolija.

Doktor Sabit Begić je rođen u Srebrenici 1940., a umro je u 83-oj godini u Sarajevu. Prije rata je dugo godina obnašao dužnost direktora Doma zdravlja u Srebrenici, i dao veliki doprinos razvoju zdravstva na području općine Srebrenica. Između ostalih, njegovim zaslugama je Srebrenica 80-ih godina prošlog stoljeća dobila porodilište.

Doktor Begić je tokom rata radio u Sarajevu, a nakon toga u Ilijašu odakle se i penzionisao. Po penzionisanju vrijeme je provodio u Srebrenici gdje je besplatno građanima pružao zdravstvene usluge.

Dženazu doktoru Begiću ispred Čaršijske džamije u Srebrenici predvodio je Damir ef. Peštalić glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica.

"Broj ljudi koji je danas došao na dženazu našem doktoru Sabitu Begiću govori o njemu i njegovoj veličini. Vjerovatno ne postoji neko da se obratio doktoru Begiću za pomoć, a da mu on nije pomogao. Cijeli život je bio na raspolaganju društvu i dao veliki doprinos kroz svoj rad i djelovanje", rekao je Damir ef. Peštalić.

Nakon klanjanja dženaze doktor Sabit Begić je ukopan na mezarju Komarčevo u Srebrenici.