Srđan Mandić čudesna je pojava na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. Kažu da je bio loš direktor u Oslobođenju, ali je zato užasan na funkciji načelnika sarajevske Općine Centar. Sarajevo je u svojoj historiji imalo niz što načelnika, što gradonačelnika. Mnogi su bili sjajni na tim pozicijama, drugi su bili loši, neki su gradili, drugima su mandati bili obilježeni aferama, ali nijedan do sada nije dao dozvolu da se postavi šupa nasred Titove ulice. I onda dva dana varao novinare govoreći im kako ne zna o čemu se tu radi i kako će to provjeriti.

Nijedan do Srđana Mandića.

Priča je već poznata. U centralnoj sarajevskoj, Titovoj ulici preko noći je osvanula šupa, a brzo se saznalo da je njen vlasnik izvjesni Enes Hodžić, kandidat Mandićeve Naše stranke na prošlim izborima. Hodžić je, kako tvrdi, inovator koji dobro živi od patenata u SAD, ali eto, više voli Hodžić u Sarajevu prodavati priglavke iz Dejčića pa takav patriotizam i poduzetnički duh treba nagraditi.

Mandićeva općina izdala mu je dozvolu da do Nove godine drži šupu otvorenom. Onda su se napravili ljudima i kazali da će Hodžić morati o svom trošku ukloniti šupu. Da namiri taj novac morat će prodati jedno 200-300 priglavaka. 

Srđan Mandić već odavno uveseljava javnost svojim ispadima, ali to više nije nikome smiješno. Mandić je jedno vrijeme bio i kantonalni ministar u Sarajevu. Tada je primijetio da su u zidu korita Miljacke, koji je regulirala još Austro-Ugarska, neke rupe koje je Mandić odlučio začepiti i time se, odmah, pohvaliti na mrežama. Ispostavilo se da rupe nisu ruglo već odvodi za kišnicu s obližnjih ulica i da ne smiju nikada biti začepljene. Onda se proslavio kada se na mrežama pohvalio projektom izmjene cijevi u jednoj od sarajevskih ulica. Sliku truhle cijevi postavio je na mreže, naravno, kako bi pokazao cijevi iz kojih Sarajlijama u kuće stiže voda za piće. Ispostavilo se da su cijevi kanalizacijske.

Svime se Mandić hvalio na mrežama, od cijevi i rupa do košenja parka, samo nije šupom u Titovoj. To je provjeravao. 

U međuvremenu, objavljeno je da će stranka čiji je potpredsjednik Srđan Mandić novog predsjednika birati na vanrednom kongresu četvrtog septembra. Edin Forto jedini je kandidat za nasljednika Predraga Kojovića. Kažu da je i Mandić želio u utrku, ali mu to nije, kažu, dopustila Sabina Čudić jer, navodno, nije plaćao članarinu. Možda ne bi bilo loše pokrenuti kakvu akciju, nekakav crowdfunding da se skupe novci pa da se plati ta članarina. Da se Mandić potuče s Fortom u predsjedničkoj trci.

Kada bi pobijedio, sudeći po dosadašnjim poslovno-načelničkim rezultatima, ugasio bi stranku za pola godine.