Crni Mercedes izašao je s parkirališta zgrade CBD-a oko 20.45 sati po australskom vremenu. Navijači, mnogi u odjeći u srpskim bojama, i četnilkim obilježjima, okružili su ga dok se sporo kretao niz King Street.

Pjevanje i ples oko automobila postali su intenzivniji i na kraju su ljudi plesali na njegovom krovu i lupali po prozorima. Otprilike u to vrijeme policija ih je počela odmicati od prednjeg dijela automobila. Pojedini navijači tada su reagirali gurajući policajce i verbalno ih vrijeđajući. Policija je upotrijebila OC sprej (capsicum/pepper sprej) da ih pomakne. Nakon što se gomila razišla, velika skupina navijača sukobila se s policijom, gađala ih bocama i verbalno vrijeđala, što je izazvalo povlačenje policije. Nered je bio gotov do 21 sat, ali mnogi navijači i policajci viđeni su kako čiste oči od biber-spreja.

Nije jasno je li u automobilu zapravo bio Đoković. Nije bio na prednjem ili zadnjem lijevom sjedištu. Zadnji desni prozor bio je zatamnjen.

Ministar za imigracije Alex Hawke večeras (po australskom vremenu) neće donijeti odluku hoće li Đokoviću ukinuti vizu. Gospodin Hawke imao je četiri sata da iskoristi svoju ličnu moć prema Zakonu o migracijama ako je vlada htjela zadržati teniskog prvaka u pritvoru. Ali vlada je odlučila ne donijeti odluku u roku od četiri sata, što znači da Đoković može slobodno otići. Očekuje se da će gospodin Hawke već sutra donijeti odluku hoće li ukinuti vizu Novaku Đokoviću.