Teo Domuz, kapetan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, sin heroja Armije RBiH Čedomira Čede Domuza, nosioca najvećeg ratnog priznanja "Zlatnog ljiljana", "Policijske medalje za hrabrost" i "Ordena zlatnog grba s mačevima" boravio je u Turskoj gdje je učestvovao u vježbi Vježba "EFES-2022". 

Na svom Facebook profilu kapetan Domuz objavio je fotografiju sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom uz poruku "Još jednom".

Po završetku rata Teo Domuz je nakon osnovne škole, preko Ministarstva odbrane BiH 1998. godine otišao u Tursku gdje je završio Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju. Bio je među najboljim diplomcima iz inostranstva. Po završetku akademije vratio se u Bosnu i Hercegovinu gdje je nastavio vojnu službu u Oružanim snagama BiH.

EFES predstavlja seriju nacionalnih vježbi koje se realiziraju od strane Oružanih snaga Republike Turske svake druge godine. Vježba "EFES-2022" se izvodila na vojnim poligonima u gradu Izmiru od 9. maja do 9. juna, te se sastojala iz dvije faze, uz učešće više od 10.000 pripadnika iz 37 članica NATO saveza i partnerskih zemalja, među kojima su i Oružane snage Bosne i Hercegovine.