Argentinski fudbaler Sergio Aguero u srijedu je objavio da se povlači iz fudbala zbog srčanog problema, javlja Anadolu Agency (AA).

"Odlučio sam da prestanem da se bavim profesionalnim fudbalom. Ovo je veoma težak trenutak. Odluku koju sam donio, donio sam zbog svog zdravlja", rekao je Aguero na konferenciji za novinare na Camp Nouu.

Aguero je primljen u bolnicu na kardiološke pretrage nakon što se požalio na bol u grudima tokom utakmice španske La Lige protiv Alavesa 30. oktobra.

U novembru su iz Barcelone objavili da Aguero neće igrati najmanje tri mjeseca.

Navedeno je da se Aguero suočio sa srčanom aritmijom.

Ageurovi bivši klubovi Manchester City i Atletico Madrid poželjeli su mu sve najbolje nakon odluke da se povuče.

Aguero je započeo svoju profesionalnu karijeru u argentinskom Independienteu, a zatim je 2006. godine prešao u Španiju da igra za Atletico Madrid.

Osvojio je titulu UEFA Lige Evrope 2010. godine s Atletico Madridom.

"Hvala na uspomenama, Sergio. Želimo ti sve najbolje", poručio je klub iz La Lige.

Aguero se pridružio Manchester Cityju 2011. godine, postavši vodeći strijelac svih vremena s 260 golova u 390 utakmica.

Aguero se na društvenoj mreži Twitter zahvalio svojoj porodici, navijačima i ljudima koji su bili uz njega tokom njegove fudbalske karijere.

"Jedna od mnogih stvari koje me fudbal naučio je da poraz možete pretvoriti u pobjedu. Ovo neće biti drugačije. Sigurno je bolno - ali nije tragedija", rekao je Aguero.

Rekao je da ga je podrška navijača učinila "jačim".

"Želim da se zahvalim svim trenerima, saigračima, kolegama, osoblju i menadžerima koji su mi omogućili da razvijam svoju karijeru u najboljim uslovima. Posebnu zahvalnost upućujem porodici i prijateljima koji su uvijek bili uz mene. I mojim agentima koji su me pratili s najvećom profesionalnošću i poštenjem", rekao je Aguero i dodao da sada ulazi u novu fazu u svom životu.