Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost Sarajevo, na čijem je čelu privremeno glumac Mirvad Kurić, nimalo neočekivano smatra da osnivač i, po svim prilikama, vječni predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić treba i dalje ostati na predsjedničkoj poziciji.

Kako je kazao Kurić, on "nema pravo da se jednostrano povuče ispred tima koji je stvorio i dao nadu građanima".

"Od najave predsjednika Radončića na televiziji N1 da razmišlja da prepusti predsjedničku poziciju, kao povjerenik SBB-a za Kanton Sarajevo dobio sam stotine poziva od članova i građana koji traže da Radončić ostane predsjednik. Moram reći da se slažem sa svima, jer je on lider s velikim ličnim i političkim kapacitetom i u ovako složenim okolnostima u našoj zemlji i regionu itekako nam je potreban", nahvalio je svog predsjednika Mirvad Kurić.

On je dodao i to kako trenutno "ne postoji ozbiljna i kreativna alternativa aktuelnoj vlasti osim SBB-a".

"Samo SBB na čelu s Radončićem, koji nisu remetilački, nego faktor koji ujedinjuje sve strane u BiH, opcija je koja građanima može biti jedina alternativa. Već imamo mlad i potentan tim, a jaki možemo biti samo s Radončićem na čelu, jer smo prije deset godina i krenuli za njime i zbog njega je većina i ušla u politiku i krenula putem alternative neuspješnoj dinastičkoj vlasti", zaključio je u svom pismu glumac koji evidentno moli velikog šefa da i dalje ostane glavni glumac.