Tetris | 15.04.2021.

Šehidi nisu pali uzalud

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić danas su povodom Dana Armije RBiH na Šehidskom mezarju "Kovači“ položili cvijeće i odali počast poginulim borcima i šehidima Armije RBiH. Odavanjem počasti obilježena je 16. godišnjica Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 29. godišnjica formiranja Armije RBiH.

REDAKCIJA

Na ovom i drugim mjestima danas ćemo se, kako je kazao Džaferović, sjetiti i odati poštovanje onima koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo. Oni su dali svoje živote za cjelovitu i nezavisnu BiH i za našu slobodu, prenosi Fena.

- Svi oni koji danas pokušavaju da atakuju na BiH moraju znati da je nezavisna i cjelovita BiH naša sloboda i mi ćemo se za svoju slobodu boriti. Nikada se više ništa u BiH neće moći odlučiti bez nas koji smo pupčanom vrpcom vezani za našu domovinu BiH i koji volimo i cijenimo svoju domovinu – istakao je Džaferović.

BiH je, kako je dodao, sačuvala svoju cjelovitost i nezavisnost u vremenu kada su velike sile atakovale na BiH, u najtežem periodu svoje istorije, zahvaljujući Armiji RBiH čija se godišnjica danas obilježava. Pozvao je sve retrogradne snage da konačno nešto nauče iz prošlosti.

Komšić je također izrazio čestitku povodom 29. godišnjice osnivanja Armije RBiH.

- Možda to danas izgleda tako, ali nismo mi to uzalud radili i nisu ovi ljudi koji su ovdje pokopani poginuli uzalud. Na nama je obaveza da ih se sjećamo, čuvamo i ne damo da se upropasti ono za šta su poginuli - kazao je Komšić.

Odavanje počasti upriličeno je uz prisustvo vojnih dužnosnika, predstavnika vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona, grada, općina i predstavnika boračkih organizacija, shodno epidemiološkim mjerama. U okviru obilježavanja Dana Armije RBiH odavanje počasti bit će upriličeno i na Gradskom mezarju/groblju "Stadion“ Koševo. Obilježavanje Dana Armije RBiH upriličeno je i u drzgim bh. gradovima.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Na Pecari se "ukazao" ratni zločinac Slobodan Praljak

Regionalna i međunarodna saradnja ključne u borbi protiv terorizma

EU pohvalila odgovor BiH na migrantsku krizu

Ramić u Americi na manifestaciji „Domovino, uz tebe smo“