“Od februara mjeseca smo se trudili, ostajali od jutra do mraka da bi pokrenuli Robot u Zvorniku. Davali smo svoj maksimum, da bi jedna osoba počela da iznosi razne neistine, snima šefa i nas radnike i sve to šalje direktoru. Uprava je povjerovala polupismenom čovjeku koji ne zna uključiti računar, a da pritom nas radnike nisu pitali za mišljenje. Napravili popis, popis dobro prošao, pa od muke jer ne znaju šta će više, pošalju nam unutrašnju kontrolu, a kad je i to dobro prošlo i nisu mogli šefu ništa da nađu, da mu daju otkaz, oni ga smjenjuju na nižu funkciju pod izgovorom 'da su loši međuljudski odnosi'. Šef Aleksandar Jevtić napušta posao, a nas 28 kreće za njim. To najbolje govori kakvi su međuljudski ondnosi u kolektivu. Čistog obraza smo otišli, a njima neka je na čast”, napisala je jedna od radnica.

“Nepravedno su htjeli da me smjene i kazne, a nisu imali nikakav precizan razlog, u tome su im pomogali ljudi iz firme, njih dvojica-trojica, ali to govori o njima kakvi su. To su radnici prepoznali i stali uz mene”, izjavio je Aleksandar Jevtić.

U vremenim kada vlada velika ekonosmka kriza, neizvjesnost, kada su mnogi od ovih radnika kreditno zaduženi i jedva spajaju “kraj s krajem” velika je stvar, reklo bi se podvig, stati uz šefa i ostati bez “hljeba”. Čeka se reakcija uprave “Robota”.