Kandidatkinja za narodnu poslanicu sa liste "SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin", dr. Hanadi Hajdinović je na konferenciji za medije, predstavljajući izborni program, istakla da će SDA Sandžaka zalagati da se u Sandžaku osnuju i otvore regionalne institucije.

U programu je između ostalog navela da se SDA Sandžaka zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju i NATO, te daje podršku Bosni i Hercegovini kao suverenoj i nezavisnoj državi. 

SDA Sandžaka također poziva sve građane Sandžaka da na ovim izborima 3. aprila podrže Izborni program SDA Sandžaka, koji se nalazi pod rednim brojem 13.

"Istog dana, građani biraju i predsjednika Republike Srbije. Tim povodom pozivamo sve građane da podrže onog demokratskog kandidata, koji je spreman da izvrši promjene i da zajedno porazimo Vučića i njegove pomoćnike. Svaki glas građana Sandžaka za Vučića i njegove koalicione pomoćnike, direktno ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine kao države. Svi koji glasaju za Vučića biće direktno odgovorni za nesreće koje planira velikosrpska politika u Bosni i na Kosovu i biće njegovi saučesnici", naveli su iz ove stranke.