Real Madrid i Liverpool sastat će se deveti put 28. maja.

Stade de France u Parizu bit će mjesto održavanja najnovijeg poglavlja jednog od najglamuroznijih evropskih nogometnih susreta, a pobjednik će podići trofej Lige prvaka.

Real ide na broj 14 kada je riječ o trofejima u ovom prestižnom takmičenju, dok Liverpool cilja na sedmi pehar.

Liverpool će u finale krenuti kao favoriti na kladionicama, ali historija favorizira Real. Naime, Madriđani su pobijedili u četiri od prethodnih osam utakmica protiv Liverpoola, koji je ostvario tri pobjede, dok je bio i jedan remi. Real je protiv Liverpoola postigao deset golova, a primio osam. Novija historija također ide u prilog Realu jer su neporaženi u posljednjih pet utakmica protiv Redsa, koji su pobijedili samo u prva tri međusobna meča. Dva prethodna susreta Reala i Liverpoola također su bili izuzetno uzbudljivi jer obje momčadi preferiraju napadačku igru.

Alan Kennedy zabio je jedini pogodak kada je Liverpool pobijedio Real Madrid u Parizu i osvojio finale Evropskog kupa 1981. godine. Ipak, Bijeli su se osvetili u finalu Lige prvaka 2018. godine kada je Gareth Bale zabio dva puta u pobjedi od 3-1 u Kijevu.

Karim Benzema također je zabio u finalu 2018. godine i on je vodeći strijelac svih vremena u utakmicama između Real Madrida i Liverpoola s postignuta četiri gola.