Na horizontu je do sada bila ponuda iz Saudijske Arabije, tačnije Al Hilala koji je za 35-godišnjeg sedmerostrukog osvajača Zlatne lopte pripremio 400 miliona funti godišnje što je suma koju će Messi teško odbiti. Pogotovo jer bi tamo obnovio rivalstvo s Cristianom Ronaldom za njihov ‘Posljednji ples‘, nakon što su godinama igrali jedan protiv drugog u Evropi. Protezalo se kako bi posao trebao biti sklopljen do utorka kad će Messi biti službeno predstavljen kao novi igrač momčadi iz Rijada.

Ipak, u posljednjih nekoliko dana ponovno se aktualizirala opcija odlaska ‘preko bare‘ gdje bi Messi odjenuo dres Inter Miamija. Klub iz MLS-a navodno nije pripremio tako izdašnu ponudu kao što su to napravili Saudijci, ali AS napominje kako bi Miami bila bolja lokacija jer će se njegova porodica tamo osjećati bolje.

Bila bi to, dakle, druga formalna ponuda koju Leo i njegova svita imaju na stolu. Postoji i latentna opcija povratka u Barcelonu, iako to više ovisi o Kataloncima nego o njemu...

Ako bi se ‘Mesi vratio kući‘, Barcelona bi trebala srediti finansijsku bilancu što bi značilo otpuštanje nekoliko igrača da se oslobodi prostor za njegovu plaću.

Dakle, tri su kluba poznata u utrci za njegov potpis osim ako ne postoji neko ko sve vrijeme vreba iz pozadine. Odluku ćemo dakle vrlo brzo saznati, možda već u utorak, a onda će Messi sa svojom družinom svjetskih prvaka, Argentinom, odigrati dvije prijateljske utakmice (Australija i Indonezija) i time potpuno zaključiti sezonu.