Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak ujutru posjetio je Šehidsko mezarje Kovači, u Sarajevu, i odao počast prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću, javlja Anadolu Agency (AA).

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Turske, na čelu sa ministrom Akarom, koja je sinoć doputovala u glavni grad BiH, danas će boraviti u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Zvanični sastanak delegacija će biti održan u zgradi Ministarstva odbrane BiH. Domaćin delegaciji Ministarstva odbrane Republike Turske je ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa delegacijom ministarstva i Oružanih snaga BiH.

Predviđen je svečani doček turske delegacije u krugu zgrade Ministarstva odbrane BiH kao i zvanični sastanak delegacija Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Republike Turske.

Nakon toga su planirane izjave za medije.

Akar će se sastati i sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, posjetiti i LOT kuću Turske vojne misije u Zenici, kao i turske vojnike u bazi Butmir kod Sarajeva.

Nakon posjete Bosni i Hercegovini turski ministar odbrane Akar će otputovati u posjetu Kosovu.