Sara Mudallal ima 23 godine. Živi u Los Angelesu i kaže da se sjeća kako je djetinjstvo provela na toboganu. Zatim je došla košarka. Zatim karate. Sara je crni pojas, ali ova činjenicu joj je nebitna. Za nju će suština njezine priče doći godinama kasnije, kada je počela nositi hidžab. Istovremeno kad je počela ulaziti u parkour.

Kao i (gotovo) sve važne stvari u životu, to niije bilo planirano. Jednostavno se dogodilo. Niti joj je bilo u planu okupiti gotovo 30 000 sljedbenika koji je danas prate na Instagramu.

Sara svijet vidi kao igralište. Skok po skok.

Dok čeka rezultate sa svog posljednjeg takmičenja održanog u Grčkoj naglas razmišlja o tome što sport za nju simbolizira. "Znam da sam hidžabom srušila stereotipe prakticirajući parkour", priznaje. "Mnoge djevojke sumnjaju trebaju li to vježbati ili ne, jer ne znaju je li to dopušteno, što je pogrešno. To pokazuje i vašu snagu i vašu skromnost. To je način da se ženama kaže da su sposobne raditi sve što žele . To je njihov život i niko drugi to ne može kontrolirati. Niko ne može živjeti vaš život."

Oblikovanje ovog diskursa nije bilo lako. Izvijenih obrva i skeptičnih pogleda nije nedostajalo. Međutim, Sara kaže da se nikada nije osjećala diskriminirano iz jednostavnog, ali nepobitnog razloga: "Nije me briga što drugi misle o meni. To ne utiče na mene", kaže ona. "U početku se moji roditelji nisu slagali da radim to što radim. To im se nije činilo ženstvenim, ali rekala sam im da se nigdje ne kaže da je sport muška stvar."

"Za mene je parkour oblik slobode", nastavlja. "Kada započnete, otključate u tijelu niz vještina za koje niste mislili da ih imate. Jačate svoj um dok trenirate svoje tijelo. To postaje životni stil jer stičete mentalnu snagu potrebnu za suočavanje s bilo kojom situacijom. Stalno suočavanje s izazovima, svojim umom i tijelom. S njim postajete jači“, kaže Sara, zaključujući: "Živite život kakav želite živjeti. I živite ga kao priliku za zabavu."