Nastavlja se saga o utvrđivanju očinstva nad djevojčicom koja tvrdi kako je čuveni kamerunski fudbaler Samuel Eto'o njen otac. Bivši fudbaler Real Madrida i Barcelone ne želi priznati Eriku do Rosario, 21-godišnju djevojku kao svoju kćer unatoč različitim dokazima koji su postali poznati javnosti tokom parnice kojom se pokušava utvrditi očinstvo.

Fernando Osuna, advokat koji zastupa Eriku i Adinelse do Rosario (42), njenu majku, tvrdi kako Eto'o “namjerno odgađa rješenje slučaja”. Iako Kamerunac ne želi komentirati slučaj, Osuna kaže da Eto'ovo odbijanje podvrgavanju DNK testu, po španskim zakonima, može dovesti do toga da ga sud proglasi ocem.

“Zbog toga što se nije odazivao pozivima suda, sudija je već odlučio da mora plaćati 1.400 eura mjesečno kao neku vrstu alimentacije za Eriku”, dodao je advokat.

Već je održano nekoliko ročišta na kojima su svoje iskaze dali svjedoci i izneseni određeni dokazi a nijednom od tih ročišta bivši fudbaler nije prisustvovao, unatoč uručenim pozivima. Advokat Osuna tvrdi postoji niz “naznaka ili sumnji”, poput fizičke sličnosti, različitih svjedoka i dokumenata, fotografija i poruke WhatsAppa.

Adielusa do Rosario tvrdi da je Samuela Eto'a upoznala u Madridu, u tamošnjem poznatom Barnon baru 1999. godine, koji je u to vrijeme bio popularno mjesto na kojem su se okupljali igrača Reala. Ondje je radila Mamen Sanz, buduća supruga Raúla Gonzáleza, kao konobarica. Adielusa je, tvrdi, imala kratku strastvenu vezu s Eto'om i ostala je trudna.

Čim je fudbalera obavijestila o trudnoći, on ju počeo ignorirati, kaže Adielusa, koja je čak donijela bebu staru petnaest dana u trening centar Ciudad Deportiva del Madrid kako bi je Eto'o vidio. Kamerunac je svoju bivšu djevojku vratio u automobil s obećanjem da će se brinuti o djevojčici, ali joj je dao lažni broj telefona i nikada joj se više nije javio, tvrdi majka.