Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas na Bilinom Polju u Zenici dočekuje selekciju Finske, u meču koji će odlučiti dalju sudbinu bosanskohercegovačkog nacionalnog tima, koji se bori za plasman u baraž na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine. 

Trenutni omjer je na strani Bosne i Hercegovine, što ne predstavlja nikakvu posebnu prednost jer upravo je Finska zaslužna što bh. fudbaleri nisu otišli na prethodnu smotru najboljih evropskih reprezentacija. Također, Finska je u solidnoj formi, te u Zenici neće igrati defanzivno, jer je svjesna da je i za nju ova utakmica "biti ili ne biti".

U slučaju da BiH ostvari pobjedu, Finska će ostati bez šansi za plasman u baraž, dok će našim fudbalerima biti potreban remi u duelu protiv Ukrajine za baraž. 

Finska se trenutno nalazi na trećem mjestu sa osvojenih 8 bodova i omjerom od dvije pobjede, dva neriješena meča i isto toliko poraza. 

Naša reprezentacija ima bod manje sa učinkom od jedne pobjede i jednog poraza, te čak četiri remija. 

Susret u Zenici počinje od 15 sati, a prema informacijama iz FSBiH, svih 10.000 karata još prije nekoliko dana je prodato. 

Podsjećanja radi, prvi meč ove dvije reprezentacije odigran u Finskoj završen je rezultatom 2:2.