Poštovani prijatelji i pratioci,

Dodik je najavio na sjednici Narodne skupštine Republike srpske, na kojoj je položio zakletvu za novi mandat predsjednika entiteta, da će: "Šta god ko mislio ja nastavljam politiku kontinuiteta". Ova rečenica značila je da on nastavlja separatističku politiku koju vodi zadnjih 15 godina sa ozbiljnim pripremama na završni korak ka ugrožavanju mira u Bosni i Hercegovini.

Dokaz ovakve politike je i najnovija izjava da: "U našem trezoru postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da poslije sat i po skupštinskog zasijedanja RS postane nezavisna država. Nemojte nas gurati u ćošak. Ne sabijajte oprugu koja će odskočiti i koja će vas preskočiti."

Ovo je dokaz antiustavnih aktivnosti, osmišljenog, isplaniranog djelovanja na rušenju ustavnog poretka i izazivanju sukoba u BiH od strane vlasti koju predvodi Dodik kao predsjednik ovog entiteta.

Ozbiljan je ovo poziv nadležnim agencijama i Tužilaštvu da zaštite ustavni poredak i provjere šta zaista piše u dokumentima koje Dodik spominje i da li oni uopće postoje. Samo njihovo eventualno postojanje zahtjeva procesuiranje onih koji su ih sačinili i onih koju su naredili njihovu pripremu.

Dodik kao zaljubljenik u lik i djelo presuđenih ratnih zločinaca za počinjeni genocid nad Bošnjacima ima želju i ambiciju da ostvari neostvarene ratne ciljeve ratnih zločinaca Karadžića, Mladića i drugih.

Problem je što mnogi danas, kao i ranije, Dodika, njegove aktivnosti i prijetnje, ne smatraju ozbiljnim, što te prijetnje relativiziraju i time mnoge prijatelje BiH drže uspavane pred velikom opasnošću koja joj prijeti, a u prvom redu Bošnjacima kao narodu.

Podanici, izdajnici, novopečeni antifašisti i Dodikovi Bošnjaci koji stadoše na njegovu stranu kroz izbor četvrtog delegata u državnom Domu naroda, izboru nove Vlade, pričom kako se Dodik promijenio, kako ga treba prihvatiti, pružiti mu ruku, kako ga Sarajevo i Bošnjaci trebaju prestati nervirati, provocirati, kako nije važno čije su njive, stali su na stranu rušitelja BiH, mira i neprijatelja Bošnjaka danas.

Zbog njihovog podaničkog odnosa danas je utihnuo glas upozoravanja javnosti na ekstremno radikalnu politiku predsjednika entiteta koja nas sve drži na ivici od ugrožavanja mira, što bi ponovno ostavilo najpogubnije posljedice po Bošnjake u ovom dijelu naše domovine.

Moj je apel i poziv na buđenje i podizanje svijesti, te poduzimanje koraka kako naš narod ne bi zadesila sudbina iz 1992. godine nakon što Dodik aktivira svoj konačni plan na separatističkom i pobunjeničkom putu.

Oni koji relativiziraju ovu veoma realnu i izvjesnu opasnost nemaju dobre namjere prema Bošnjacima i BiH kako god da se zovu i šta god da javno govore.