“Ne, Ukrajina NIJE: Napala Donjeck ili Lugansk; Slala diverzante ili oklopne transportere preko granice; Granatirala rusku teritoriju; Granatirala ruski granični prelaz; Izvršila akte sabotaže“, naveo je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba na Twitteru.

Kuleba je istakao da Ukrajina ni ne planira takve akcije.

“Rusijo, zaustavi svoju fabriku laži“, poručio je Kuleba.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane navelo da su dva ukrajinska oklopna vozila uništena dok su pokušavali da se infiltriraju na rusku teritoriju i da je ubijeno pet ukrajinskih “infiltratora“.

“Jedinice Južnog vojnog okruga, zajedno s jedinicom granične straže Federalne službe sigurnost Rusije, spriječile su narušavanje državne granice Rusije od strane diverzantsko-izviđačke grupe s teritorije Ukrajine“, navodi se u jutrošnjem saopćenju iz Moskve.

Ministarstvo je također navelo da su oklopna vozila ušla u Rusiju kako bi spasili “sabotere“ koji su se već infiltrirali na teritoriju te zemlje.

“Oba automobila su uništena. Pet vojnika Oružanih snaga Ukrajine je eliminirano, nije bilo žrtava među ruskim vojnicima“, navodi se u saopćenju.