"Wonderwall" je snimljena 1995. godine i do danas je ostala najpoznatija i najkarakterističnija pjesma banda Oasis. Glas Liama ​​Gallaghera koji recitira "You're gonna be the one that saves me / and after all / you're my Wonderwall" prava je magija i svi je pjevuše i danas kada je čuju. To je jedna od onih pjesama koje nikad ne izlaze iz mode i koja bez obzira na sve ima ugraviranu riječ "uspjeh". Sada je i papr na kojem je napisana dobio cijenu, prodat je za oko 50.000 eura.

Rukopis "Wonderwall" otišao je na aukciju s početnom vrijednošću između 4.000 i 6.000 funti. No, aukcija je zatvorena s cijenom od 46.875 funti, što je ekvivalent za nešto više od 50.000 eura, deset puta većim iznosom od prvobitne cijene. Prema aukcijskoj kući Propstoreon na njihovoj službenoj stranici, papir je sačuvao član banda nakon što ga je Gallagher zapisao kao pomoć pri probama.

Predstavljena na drugom albumu grupe Oasis, "(What's the story) Morning glory?", pjesma je dosegla drugo mjesto britanske ljestvice 1995. godine, iste godine kada je objavljena. Iako je "Wonderwall" bio na albumu sa još jednom od najpoznatijih pjesama benda, "Don't look back in anger", ona je najzaslužnija za više od 1,8 miliona prodanih kopija albuma samo u Velikoj Britaniji do 2017. godine.