Svečanoj ceremoniji otvaranja šestog tradicionalnog Svesrpskog kupa u Trebinju prisustovala je i delegacija Rukometnog saveza Srbije na čelu sa predsjednicom Milenom Delić, koja se obratila publici, gostima i učesnicima turnira prilikom otvaranja ovog ˝rukometnog praznika˝.

˝Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje. Svesrpski kup je tradicija na koju smo veoma ponosni i odraz je sjajne dugogodišnje saradnje i prijateljskih odnosa između Rukometnih saveza Republike Srpske i Srbije. Mi smo ovdje da se držimo zajedno i da čuvamo srpstvo˝.

Na ovogodišnjem turniru učestvuju domaći Leotar, Borac iz Banje Luke, šabačka Metaloplastika i branilac titule, ekipa Vojvodine iz Novog Sada, dok se u ženskoj kokurenciji takmiče Železničar i Borac, piše Blic.

˝Hvala gradu Trebinju i rukometnom klubu Leotar na izvanrednoj organizaciji. Raduje me što pored muške konkurencije, sada i turnir u ženskoj konkurenciji postaje tradicija. Svim ekipama želim mnogo sreće i dobrih rezultata, a sigurna sam da ćemo svi uživati u dobrom rukometu. Neka najbolji pobijede˝, poručila je predsjednica Rukometnog saveza Srbije, prenosi Blic.