Nakon teškog poraza od svjetskog vicešampiona Švedske, reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u okviru drugog kola od 18 sati igra protiv Češke Republike.

Kao i u prvom susretu, naša reprezentacija će biti desetkovana, a razlog su pozitivni testovi na COVID19.  Ipak, pozitivna vijest jeste da će neki igrači biti dostupni selektoru Ivici Obrvanu.

"Naša ekipa obavila je trening pred meč protiv Češke! Dobra vijest je da se treninzima vratio Mirko Herceg, a i da je punim intenzitetom trenirao i Vladimir Vranješ. Ivan Karačić je radio po posebnom programu, ali vjerujemo da će biti spreman za sutrašnji duel. Ono što nas brine jeste da do ovog momenta nismo dobili rezultate PCR testiranja Dejana Malinovića, iako je prošlo više od 30 sati, što je potpuno nenormalno. Nadamo se da će organizatori čim prije reagovati," istakli su iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

Prema njihovim riječima, igrači ovaj susret dočekuju u dobrom raspoloženju, svjesni da pobjedom ostaju u utrci za plasman dalje.