Portugalska zvijezda napustila je Juventus na mala vrata. Cristiano Ronaldo, bivši igrač Real Madrida dao je za Juventus 101 gol u 134 utakmice, po jedan gol svakih 113 minuta i tako osvojio dvije Serie A, jedan Kup i dva Superkupa.

Drugim riječima, niko u historiji Juventusa nije postigao toliko golova u tako kratkom vremenu ali klub nikada nije osvojio tako malo.

Nakon tri sezone koliko je  Portugalac proveo u Torinu, Juventus niti jednom nije otišao dalje od četvrtfinala Lige prvaka (Ajax Amsterdam u četvrtfinalu 18/19, Olympique Lyon u drugom kolu 2019/20 i Porto u šesnaestini finala. 2020./21.), a nakon devet godina nisu više ni prvaci Italije.

Unatoč činjenici da je čelnik Juventusa Andrea Agnelli u aprilu prošle godine kazao da nije požalio što je potpisao Portugalca i da bi to uradio opet", realnost je da ništa nije ispalo onako kako su svi očekivali.

Što je uprava očekivala od jednog od najboljih igrača svih vremena nakon što je za njega platila Realu 100 miliona eura a njemu dala plaću od 31 milion godišnje? Juventus je potpisao Cristiana Ronalda da bi osvojio Ligu prvaka. Nisu uspjeli, ostali su njajveći luzeri u historiji tog takmičenja, izgubili su sedam od devet odigranih finala.

Sa 33 godine na leđima Ronaldo je došao pisati historiju, odlazi sa 36 a da to nije napravio ni blizu. A to nije najgora vijest. Klub je nagomilao dug od 357 miliona pa je uprava bila prisiljena pokrenuti dokapitalizaciju od 400 miliona eura.