Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras se u Chalkidi sastaje sa selekcijom Grčke u prvom meču play-offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH se uoči ovog meča suočila s velikim problemima, počevši od ostavke selektora Ivice Obrvana do izostanka nekoliko ključnih igrača među kojima su Mirsad Terzić, Josip Perić, Senjamin Burić i Dejan Malinović. Ako se uzme u obzir da se nekoliko igrača oprostilo od dresa sa državnim grbom nakon Evropskog prvenstva, reprezentacija BiH u Grčku ide sa uveliko izmijenjenim igračkim kadrom.

Uprkos tome, novi selektor Toni Čolina vjeruje a njegovi izabranici mogu proći ovu prepreku i plasirati se u finale play-offa.

- Neće biti lagan protivnik, pogotovo u prvom meču. Ja bih najsretniji bio da pokažemo karakter u Grčkoj, a da u Mejdanu ovjerimo prolazak dalje - kazao je bh. selektor.

Susret je na rasporedu od 18 sati i 15 minuta, a revanš je 19. marta u Mejdanu u Tuzli od 20 sati.

Bolji iz dvomeča u drugom krugu baraža u aprilu će se sastati s Crnom Gorom u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će u januaru 2023. godine biti održano u Poljskoj i Švedskoj.