Na videu se mogu vidjeti novi detalji u vezi s procesom proizvodnje i montaže turskog automobila, a potom se vidi i prototip TOGG-a kako se kreće na stazi Istanbul Parka.

"Naše pametno SUV vozilo, čije su dozvole elektronskog i mehaničkog sistema i procesa proizvodnje funkcionalnih prototipa završeni u Turskoj, dobio je odobrenje. Poslali smo naše funkcionalne prototipove u akreditovane centre za testiranje radi provjere sigurnosnih, termičkih i dinamičkih performansi i testa izdržljivosti", naveli su iz Uprave TOGG-a.

Na video snimku vidi se kako inženjeri TOGG-a pripremaju vozilo za vožnju od samog početka proizvodnje, da bi na kraju vozilo testirali na stazi Istanbul Parka.

Na snimku je objavljeno da je za ubrzanje automobila od 0-100 km/h trebalo 4,8 sekundi, a ova vrijednost postignuta je dok su se u vozilu nalazila četiri putnika, uključujući vozača.

Uprava TOGG-a u oktobru objavila je da su izvršena sva aerodinamička i aeroakustična testiranja vozila.

Prvi serijski proizvedeni automobil s trake trebao bi izaći u posljednjem kvartalu 2022. godine. Godišnji projektovani proizvodni kapacitet biće 175.000 vozila, za šta će biti angažirano 4.300 radnika.

Do 2030. godine je planirana proizvodnja električnih i s njima povezanih pet različitih modela automobila.