Učesnici protesta, kako je najavljeno, okupit će se ispred BBI centra, a zatim će otići pred zgradu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je ranije za Faktor kazala majka djevojčice, Amila Gadžun, na ovaj korak ih je potaknula šutnja iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Ništa nam ne javljaju, još nemamo informacija. Posljednja informacija koju imamo jeste da se čeka na nalaz vještaka. Još ne znamo ko je odgovoran”, kazala je Amila Gadžun.

Organiziran je i besplatan prijevoz od Bilješeva, mjesto na području općine Kakanj, do Sarajeva, kojim će na proteste stići svi oni koji žele dati podršku porodici, a nisu iz Sarajeva.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo ovim povodom su kazali: “Tužilački tim koji je formiran zbog hitnog rada na predmetu u vezi s liječenjem i smrti djevojčice, intenzivno i prioritetno postupa u predmetu. Do sada je poduzeto više radnji dokazivanja, izdate su naredbe za vještačenja koja su u toku. Daljnje radnje u postupku ovise o rezultatima vještačenja.”

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo također je dodala da zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo Kantona Sarajevo u ovom momentu ne može davati više informacija.

Podsjećamo, djevojčica Džena preminula je nakon operativnog zahvata u privatnoj poliklinici.

(Izvor: Faktor.ba)