Senad Pećanin i Predrag Kojović nekada su bili dobri drugari, ideološki istomišljenici i politički saborci. No, čini se da već određeno vrijeme to više nije tako, pogotovo što se tiče Pećanina, koji svako malo odapinje zajedljive twittove u Kojovićevom smjeru. Ovaj razlaz kao da je počeo od kada je Kojović preuzeo lidersku štafetu Naše stranke i ozbiljnije se politički angažirao. Je li Pećaninu nagrižen pogolemi ego ili je jednostavno iziritiran što je Kojović puste želje i političku teoriju zamijenio političkom praksom u kojoj je najvažnije opstati, a zatim vladati? Pećanin, jedan od osnivača Naše stranke, koji vjerojatno smatra da ima i dionički našostranački paket, shvatio je ovo kao izdaju svetog cilja intimnog kruga kojem pripadaju - uništiti SDA po svaku cijenu - pa se prema Kojovića počeo odnositi kao prema finom gradskom Judi.

Na svom Facebook profilu napisao je: “SKAKA = KOJOVIĆ: Kome nije jasno kako je moguće da unatoč katastrofalnim rezultatima SDA još uvijek vlada ( i vladaće) neka pogleda današnji intervju predsjednika Naše stranke na N1. Peđa Kojovic je politički blizanac Abdulaha Skake: demagogija i bezočne laži u različitoj ambalaži, istovjetno nerazumijevanje razloga odluke Bogica Bogicevica i odsustvo minimuma svijesti o vlastitoj odgovornosti. Dok god opoziciju predvode lideri poput Kojovića i njegove stranke čak i ovakva SDA ne mora da brine za svoju budućnost.”

Ovo zorno svjedoči da kružoci okupljeni oko ideološkog balona Naše stranke i nemaju bilo kakvih viših ideja ili ideala, nekih čvrstih političkih principa ili uopće nekog ozbiljnog političkog programa, već su ideoloških posvećeni uništenju jedne političke opcije koju vide kao manifestaciju svega onoga što im je mrsko. Stoga i nije čudno što je Pećanin počeo favorizirati jednog Konakovića, koji je politički odrastao u SDA i pretpostavljati ga svome nekadašnjem intimusu Kojeviću, jer ga vidi kao daleko korisnije oruđe za ispunjenje svetog cilja – uništenja SDA.