CINEA Music obavijestila je javnost i sve posjetioce koji su se interesirali za eksperimentalni koncert na Ilidži, koji je bio zakazan za 16. juli 2021. godine, da je koncert otkazan. Navode da je i pored napora organizatora da uz podršku Općine Ilidže i partnera organiziraju ovaj događaj nekoliko sponzora projekta otkazalo učešće što je direktno utjecalo na daljnju realizaciju projekta.

"Svi koji su kupili kartu dobit će povrat novca. Organizator će odmah započeti refundaciju karata, a proces povrata novca zavisi od banke i sistema PayPal, ali će biti vraćen u najkraćem periodu. U slučaju potrebe za asistencijom dostupan je info centar organizatora na email [email protected]", saopćeno je iz CINEA Music.

Da ne bude nejasno zašto je koncert otkazan, valja istaći da su u njegovu organizaciju bili uključeni, pored načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura, i mlađahni i nadasve buntovni Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo, koji je prije nekoliko mjeseci pozivao na masovne proteste kada nije došlo do izbora Bogića Bogićevića na mjesto gradonačelnika Sarajeva isključivo zbog trvljenja unutar tadašnje "Četvorke".

Također, tada je Musić bez nekog direktnog razloga, vjerovatno ponesen političkim vjetrom SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde, u jednom svom komentaru na društvenim mrežama napisao da je ono što se radi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u toku pandemije ravno genocidu iako nije imao niti jedan jedini valjani argument za takvu izjavu.

Da stvar bude još pogubnija, on je na to sve dodao rečenicu: "Samo što ovi to rade u ime nekog njihovog Allaha i bošnjaštva".

S druge strane, Nermin Muzur je poletio Ilidžu pod njegovim vodstvom uporediti po projektima s Barcelonom i Liverpoolom, ali se na kraju ispostavilo da je stanje na terenu daleko od toga.

"Organizatori i partneri koncerta su saglasni da je ovo projekt koji će Ilidžu, Kanton Sarajevo, ali i BiH pozicionirati na mapu dešavanja u mjesecu julu te događaj koji će sigurno privući i jedan dio turista, pošto je koncert namijenjen i stranim i domaćim gostima", ponadao se bio Muzur, ali mu se izjalovio plan za novo pumpanje mišića njegove stranke na šupljim projektima.

Kao što je napisao Nermin Muzur u samopohvali na Facebooku, ovo je bila prilika da pošalju "pozitivnu sliku i organiziraju nešto što je dosad viđeno u samo malom broju velikih gradova Evrope kao što su Barcelona, Liverpool i Zagreb".

Da je kojim slučajem koncert održan, mogli bi prisustvovati samo oni koji su preboljeli virus korona, vakcinisani ili oni koji su negativni na testiranju na COVID-19. Koncert su trebali nadgledati epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Na kraju svoje poruke na Facebooku iz sredine juna Nermin Muzur je napisao: "Idemo dalje". Međutim, sve je izglednije da tapkaju u mjestu.