Ministarstvo javne sigurnosti Kine objavilo je izvještaj o rezultatima kampanje traženja nestale djece. Na taj je način, tvrde Kinezi, pronađeno 2.609 maloljetnika, uključujući Guo Xinzhen, dijete oteto 1997. godine. Njegov otac digao je Kinu na noge tragajući za njim a o svemu je snimlkjen i film 2015. godine.

Kampanja pod nazivom "Ponovno okupljanje", pokrenuta krajem 2020. godine, oslanja se na DNK bazu za ponovno spajanje nestalih ili otetih maloljetnika s njihovim porodicama. Pronalazak maloljetnika rezultirao je hapšenjem 372 osumnjičena za otmicu i trgovinu ljudima.

DNK je pomogla pronalasku Guo Xinzhena u kineskoj provinciji Henan i identificiranju kao sina Guo Gangtanga. Guo Xinzhen otet je kada je imao dvije i po godine, 21. septembra 1997., dok se igrao izvan kuće u provinciji Shandong, u blizini Henana.

Njegov otac Guo Gangtang započeo je potragu po cijeloj Kini. Prema onome što je napisoa na vlastitoj web stranici, u 20 godina traganja za sinom putovao je "više od 500 000 kilometara kroz dvadeset provincija na deset motocikala" koji su se pokvarili tokom putovanja.

Nakon pronalaska Guo Xinzhena, policija je uhapsila dvije osobe osumnjičene za njegovu otmicu prije 24 godine, zločin koji su navodno počinili u nadi da će maloljetnika prodati.

Očeva priča postala je popularna i 2015. godine objavljen je film u kojem glumi hongkonška zvijezda Andy Lau, a temelji se na njegovim iskustvima. Ovaj je slučaj glavna tema na kineskim društvenim mrežama.

Na društvenoj mreži Weibo stoje brojni zahtjevi za oštrim kažnjavanjem otmičara. Otmica djece veliki je problem Kine već desetljećima. Tehnologije poput DNK analize ili prepoznavanja lica pomogle su da se posljednjih godina riješe brojni slučajevi.