Portal “Prometej”, iako nominalno lijevo-liberalni, prohrvatski je neomarksistički portal čiji skribomani svoju bošnjakofobiju i turkofobiju te, s druge strane, kroatofiliju već odavno ne kriju, ali svoju agresiju nisu direktno ispoljavali sve donedavno. Na dan protesta pred zgradom OHR-a u Sarajevu kojima su građani i predstavnici gotovo svih, barem na papiru, probosanskih političkih stranaka iskazali protivljenje nametanju izmjena Izbornog zakon po volji Dragana Čovića iz “Prometeja” su na društvenim mrežama objavili rečenicu u kojoj su na najbrutalniji način uvrijedili sve one koji su protiv aparthejd politike stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora.

“Povodom današnjeg događanja naroda, ističemo da je jedan od naših uzora Mirko Kovač, književnik i intelektualac koji se ustrajno suprotstavljao 'cvjetanju mase' i 'volji rulje'.” Tako je šačica samozvanih intelektualaca zloupotrijebila misao velikog pisca kako bi kroz njegove riječi uvrijedila sve one koji su za građansko uređenje države, mahom Bošnjake, većinski narod koji svjedoči procesu buduće  getoizacije i palestinizacije.

Bračni par Šarčević, Franjo i Lejla, alfa i omega ovog medija, odlučili su se sakriti iza imena i prezimena Mirka Kovača i tako sve one koji su u strahu od nove agresije i stradanja nazvati “masom i ruljom”, a proteste kojima iskazuju svoju strepnju “događanje”. Iako uglavnom pišu sami za sebe te za grupu prijatelja i poznanika, zabrinjavajuće je da se taj krug ponekad proširi i pokojim simpatizerom iz reda bošnjačkog naroda koji potpuno nesvjesno, zanesen propagandom da su “sve tri strane krive”, postaje zagovornik politike HDZ-a i pljuvač svega onoga što ima veze s državotvornošću. Uprkos remisiji, obaveza je nadgledati karcinome i raditi sve na sprečavanju njihove metastaze. Posebno one karcinome koji se zovu medijima.