Tetris | 05.04.2021.

Respiratori i liječenje od COVID-19

Prof. dr. Sebija Izetbegović i šefovi klinika otvoreno o svim dešavanjima u KCUS-u

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kao i drugi ljekari, šefovi i direktori klinika, obratili su se novinarima nakon sastanka u Vladi Kantona Sarajevo.

R.I.

Pojasnili su sve nedoumice koje su se pojavile u medijima nakon navodnih pisama iz Kliničkog centra, a naročito u vezi s liječenjem Covid-bolesnika u respiratornom centru.

Spekulacije koje su se pojavile u vezi s respiratorima kineskog proizvođača nisu tačne, izričito su ustvrdili iz KCUS-a.

Osim Izetbegović, na konferenciji za medije su govorili još i šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a prim. dr. Amela Katica Mulalić, kao i prof. dr. Nermir Granov, šef Klinika za kardiovaskularnu hirurgiju.

Na pitanje novinara odgovarala je i dr. Lejla Vidović, anesteziologinja koja je među potpisnicima internog dopisa, tačnije sugestije svojim šefovima u vezi s liječenjem Covid-pacijenata.

Cijelo obraćanje možete pogledati u videu ispod.

Izvor: Faktor

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Amnesty International: Izrael u Gazi čini ratne zločine s američkom municijom

VELIKAN BH. FOTOGRAFIJE: Preminuo Milutin Stojčević

AKCIJA “PIRAMIDA”: Na migrantima zaradili šest miliona maraka

Pismo Generalnoj skupštini UN-a kojim se poziva na podršku rezoluciji o Srebrenici