Rijedak islamski atlas, pronađen u potkrovlju stare kuće u engleskom okrugu Northamptonshire, pronašao je kupca. To je jedan od pedeset primjeraka starina  otkrivenih u Weston Hallu, koja je dom porodice Sitwell više od 300 godina.

Aukcijska kuća Dreweatts izvijestila je da je taj osmanski atlas prvi štampan u islamskom svijetu. Riječ je o "iznimno rijetkom" predmetu koji je prodan britanskom kolekcionaru za 86.250 funti (više od 100.000 eura). Djelo Mahmouda Raifa Efendija, štampan i datiran 1804. godine, ručno obojen i s monogramom sultana Selima III.

Napisan na otomanskom turskom jeziku i s 24 geografske karte u boji, atlas ima dvije polukugle blizanke i svijet, s jednostavnom nebeskom kartom.

Vjeruje se da ga je u Veliku Britaniju donio strane general Lorda Hely-Hutchinson, člana pordice Sitwell. Joe Robinson, voditelj Dreweattsovog odjela za prodaju kuća, izjavio je da je "prodaja kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva jedno od nekoliko prekrasnih otkrića iz Weston Halla".

Iz iste su kuće takođe prodati crtež talijanskog umjetnika iz 18. stoljeća Giovannija Battiste Tiepola, opisan kao "vjerojatno najvažniji nalaz" u sobi, u Westonu, blizu Towcestera. Crtež, koji je bio omotan folijom i naslonjen na zid potkrovlja, prodan je za više od 145.000 eura, što je suma ispod početne procjene.