Internetom kruži dokument za koji se tvrdi da je vjerodostojan i da potiče iz krugova strane obavještajne službe. Iako nema službene potvrde, nezvanično saznajemo da je dokument izvoran. Moglo bi se reći da je u pitanju svojevrsni non-paper koji se dovodi u vezu s imenom Dragana Čovića.

U dokumentu koji kruži društvenim mrežama navedeno je da će nakon što čelnici "Osmorke", prvenstveno predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović te lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, uz pomoć visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Schmidta, pritiskom odrade "svoj dio posla", biti ostvaren cilj, što je zastrašujuće, "ugrađivanja" Hrvatske demokratske zajednice i Republike Hrvatske u upravljanje namjenskom industrijom F BiH.

Kako je istaknuto, od posebne važnosti je Nadzorni odbor "Igmana" iz Konjica, zatim "Pretis" iz Vogošće, potom "Ginex" iz Goražda te "Bratstvo" iz Novog Travnika. Među njima su posebno izdvojili "Igman", koji je, navodi se, "od posebne važnosti za Hrvatsku, NATO savez, ali i za sigurnost i kontrolu BiH (FBiH)".

Pojavom ovog dokumenta postaje puno jasnije zašto je u posljednje vrijeme Dragan Čović u više navrata javno pominjao namjensku industriju, posebno kada je ovu granu industrije dovodio u vezu s izjavama Bakira Izetbegovića, predsjednika Stranke demokratske akcije.