Alladin Lanim, jedan od najtraženijih pedofila na svijetu, uhapšen je, zatvoren i osuđen zahvaljujući naporima i saradnji malezijskih i australskih vlasti.

Najmanje četrnaest godina su policijski organi zragali za čovjekom koji je bio povezan s više od 1.000 slika i video zapisa koji prikazuju seksualno zlostavljanje maloljetnika. Od tada do danas nije bio otkriven a sve je vrijeme zlostavljao djecu u dobi od dvije do 16 godina.

Četvero djece, između devet i četrnaest godina, navodno je spašeno u vrijeme hapšenja. Trag koji je pomogao vlastima da ga se konačno dočepaju bila je informacija da je bio u izolaciju u državnom centru za COVID-19. 

Nakon hapšenja se izjasnio krivim po 18 tačaka optužnice za seksualne zločine. U materijalu s kojim su istražitelji dokazivali krivicu, identificirane su 34 žrtve koje je zlostavljao.

Alladin je, uz 15 udaraca palicom, osuđen i na 48 godina zatvora. U Maleziji, kao i u nekim drugim zemljama, zdravi muškarci i oni mlađi od 50 godina mogu biti osuđeni na šamare ili šibanje palicom.