Suheir Binti Sulaiman je Malezijka koja je svake godine sa suprugom dolazila u Sarajevo tokom mjeseca ramazana, gdje bi postila, ali i obilazila ljude u potrebi i pomagala im.

Tako je bilo i ove godine, ali se za samo dva dana razboljela, dobila tešku emboliju pluća zbog koje je bila i u komi. U međuvremenu su je ljekari u Sarajevu morali i operisati, ali, nažalost, ova dobrotvorka nije uspjela preživjeti. Preselila je na ahiret jučer, 8. aprila, u 51. godini.

Uprkos izuzetno teškoj situaciji za Suheir Binti Sulaiman, njen suprug nije prekidao misiju zbog koje su došli u Bosnu i Hercegovinu – nastavio je pomagati onima koji pomoć trebaju.

Također, njen suprug smatra da je odredba Allaha, dž.š. da njegova supruga preseli upravo u Sarajevu tako da je odlučio i da njena duša nađe smiraj baš u ovom gradu.

Dženaza merhumi klanjat će se sutra, 10. aprila, u 14 sati na Bakijskom mezarju Faletići 2, dok će tevhid biti proučen u Carevoj džamiji u Sarajevu u vrijeme klanjanja dženaze.

Svi oni koji su u mogućnosti poželjno je da dođu na dženazu/tevhid i tako se oproste od žene koja je svake godine odlučila boraviti baš u BiH i pomagati našem narodu.