Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća podnijela je danas ostavku na tu funkciju.

U poruci upućenoj građanima, Obuća je navela da je cjelokupno svoje djelovanje tokom proteklog, kako je navela, uspješnog, ali jednako turbulentnog mandata, nastojala oblikovati u interesu svakog građanina i doprinijeti poboljšanju i razvoju kvalitete života u BPK Goražde.

Ocijenila je da je tim Vlade BPK Goražde u proteklom mandatu opravdao povjerenje građana i svojim djelovanjem učinio historijske iskorake za ovaj kanton.

“Tim putem progresa koliko god zahtjevno bilo, uvijek sam svoje djelovanje i postupanje, kako dolikuje mojoj struci i položaju, bazirala na načelu zakonitosti, a u skladu s najvišim principima demokratije. Tako postupam i u ovom slučaju. Poštujući normative propisane u članu 10. stav (5) Zakona o Vladi BPK Goražde, svoj mandat premijera dajem na raspolaganje skupštini te prihvatam mandat zastupnice svih onih koji moju podršku trebaju, bili oni glasači Stranke demokratske akcije ili ne”, poručila je Obuća.

Ona je danas, zajedno s ostalim novoizabranim zastupnicima, preuzela mandat u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona te na konstituirajućoj sjednici koja je u toku položila svečanu zakletvu.

U dosadašnjem dijelu sjednice imenovane su privremene komisije Skupštine BPK, a na zahtjev Kluba SDA uslijedila je pauza prije konstituiranja klubova naroda i izbora skupštinskog rukovodstva.

(Izvor: Faktor)