Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić (SDA) pitala je premijera Kantona Sarajevo Edina Fortu o angažmanu ministra zdravstva KS-a Harisa Vranića u Općoj bolnici “Abdulah Nakaš”. Kakav ugovor ima Vranić? Koliko je operacija obavio od kada je imenovan za ministra? Da li je Vranić tražio pisanu suglasnost Vlade za sklapanje ugovora o radu u Općoj bolnici?

Forto je odgovorio da on ne zna kakav angažman Vranić ima u Općoj bolnici, a ne sjeća se ni da li je, kao Vranićev poslodavac, dao saglasnost ministru Vraniću za angažman u Općoj bolnici. Rekao je da će provjeriti, pa javiti.

Bičšević-Tokić isto pitanje uputila je na jednoj od prošlih sjednica i ministru Vraniću, koji joj je odgovorio: “Ako niste znali, ja jednom sedmično, kada ugrabim vremena, ja u Općoj bolnici uradim operaciju zbog toga što sam takav i ugovor sklopio, da ne budem izuzet od svoje prakse.”

Biščević-Tokić kazala je da bi voljela da joj je ministar Vranić odgovorio kakav je njegov ugovor o radu. Konkretniji odgovor nije dobila ni od premijera Forte.