Reditelj Andrew Niccol potvrdio je kako je produkcija filma "Oni su mi", filma o masakru u džamijama u Christchurchu na Novom Zelandu, zaustavljena do daljnjeg. Niccol je prekinuo produkciju nakon što su novozelandski muslimani odbacili kopiju scenarija koja je pricurila u javnost, nazvavši je "opscenom" i "neosjetljivom".

Kritike muslimanske zajednice usredotočene su na ulogu Rose Byrne, koja će glumiti premijerku Jacintu Ardern. Umjesto nje, smatraju da bi u središtu filma trebale biti žrtve teroriostičkih napada na muslimansku zajednicu.

Nakon što je procurio scenario, internetom se proširila peticija kojom se traži otkazivanje snimanja filma i potpisalo ju je već 75.000 ljudi. Ova reakcija dovela je do otkaza producentice Philippe Campbell.

U izjavi Niccol žali što je uvrijedio porodice žrtava, napominjući da scenario koji je priocurio u javnost nije konačan. "Scenario je daleko od konačne verzije“, objašnjava reditelj tvrdeći da još uvijek traži fiansijere projekta.

Pokolj u Christchurchu dogodio se 15. marta 2019. godine, kada je krajnje desničarski terorist oko džume pucao po dvjema prepunim džamijama. U zločinu je ubijena 51 osoba, a njih 40 je ranjeno.