Do devet sati u Crnoj Gori glasalo je sedam odsto birača, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT), javlja Anadolija.

Na parlamentarnim izborima 2020. godine, do devet sati glasalo je 7,8 odsto birača, a na predsjedničkim izborima 2018. godine 6,4 odsto, podsjetili su iz CDT-a.

U Crnoj Gori u sedam sati otvorena su biračka mjesta za izbor predsjednika države, a građani će moći da glasaju do 20 sati.

Glasačko pravo u Crnoj Gori ima 542.154 građanina. Građani će moći da glasaju na 1.162 biračka mjesta. 

Na današnjim predsjedničkim izborima, osmim od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori i četvrtim od obnove nezavisnosti, učestvuje sedam kandidata.

Prvi na listi je lider Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni šef države Milo Đukanović, a drugi na glasačkom listiću je Jakov Milatović, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad.

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić je na trećem mjestu na glasačkom listiću, na četvrtom je influenser Jovan Radulović, a na petom Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore. Na šestom mjestu izborne liste je lider Demokrata Aleksa Bečić, a na sedmom kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković.