Maarif škole u Sarajevu, čiji je osnivač Fondacija Maarif iz Turkiye, posebnom su priredbom obilježili 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine i ukazali na važnost svijesti o domovini.

Priredbi su prisustvovali ambasador Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin, predstavnici turskih institucija u BiH, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, kao i roditelji, učenici i brojni gosti.

Turski ambasador u Sarajevu čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine, kao i Dan nastavnika koji se upravo danas obilježava u Turkiye.

“Vi ste Bosnu i Hercegovinu doveli do ovog što je ona danas svojom inspiracijom, hrabrošću i požrtvovanošću. Iskreno se nadam da će tako i ostati i da ćemo je razvijati s ovom djecom koju odgajamo“, poručio je ambasador Girgin.

Predstavnik Fondacije Maarif za BiH Yakup Gul za AA je kazao kako su Maarif škole sa zadovoljstvom priredile ovakav program povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“Kao Maarif škole se trudimo našu djecu odgajati i spremati za budućnost sa usađenom sviješću o važnosti države. U tom kontekstu smo s našom djecom priredili ovaj specijalni program. Iz naših škola i sa našim uvaženim ambasadorom na Dan državnosti BiH šaljemo poruku cijelom svijetu i kažemo da će Bosna i Hercegovina uvijek ostati nezavisna“, rekao je Gul.

Ističući kako je priredba povodom Dana državnosti upriličena danas jer je sutra neradni dan, Gul je kazao da se danas u Turkiye obilježava Dan nastavnika.

“Lijepo je da slavimo dva praznika na jednom mjestu. S ovog mjesta čestitamo Dan državnosti BiH, a čestitamo i svim nastavnicima u Turkiye njihov dan“, kazao je Gul.