Tetris | 27.04.2023.

Reakcija stranke

Poruka iz DF-a o Schmidtovoj odluci: Formira se vlast okupacionog kakatera

"Prihvatiti obnašanje vlasti na okupacionoj osnovi, protivno je volji građana, a u interesu stranog faktora i političkih centara iz susjedstva. To znači ništa drugo do historijsko poniženje građana, u prvom redu građana bošnjaka, ali i svih onih građana nebošnjačke nacionalnosti Hrvata, Srba i Ostalih, te građana kao takvih, koji se ne uklapaju u betonirani etnički koncept", navodi se u saopćenju iz DF-a

R. I.

Nakon odluka koje je danas nametnuo visoki predstavnik međunarone zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt reagirali su i iz Demokratske fronte. 

"Demokratska fronta u potpunosti odbacuje i najoštrije osuđuje novo nametanje izmjena Ustava Federacije BiH od strane posljednjeg visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Potpuno je jasno da se radi o brutalnom napadu na ustavni poredak od strane stranca u našoj državi na poziciji visokog predstavnika, a sa ciljem nametanja izbornih pravila u interesu HDZ-a BiH, te sa ciljem formiranja vlasti okupacionog kakatera koju bi pored HDZ-a činile stranke okupljene oko Čovića, u prvom redu SDP, NiP i NS. Demokratska fronta smatra da svako onaj ko prihvati formirati vlast po ovim nametnutim, antiustavnim i nedemokratskim pravilima vrši direktan "zločin" protiv države i građana.

Prihvatiti obnašanje vlasti na okupacionoj osnovi, protivno je volji građana, a u interesu stranog faktora i političkih centara iz susjedstva. To znači ništa drugo do historijsko poniženje građana, u prvom redu građana bošnjaka, ali i svih onih građana nebošnjačke nacionalnosti Hrvata, Srba i Ostalih, te građana kao takvih, koji se ne uklapaju u betonirani etnički koncept", navodi se u saopćenju iz DF-a.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Milatović o rezoluciji o Srebrenici: Vladu treba pitati da li je promjenila mišljenje

SDA Sandžaka: Poništiti ostvarenu dobit politike koja je dovela do genocida nad Bošnjacima u Srebrenici

Na hadž putuje 2.225 državljana Bosne i Hercegovine

MUP KS se oglasio o akciji "Black tie 2"