General Mehmed Alagić je konačno dobio priznanje, ulicu u Sarajevu.

Pročitao sam stotine komentara tipa trebalo je to davno biti završeno.

Ne bi ni danas bilo, nego je u paketu sa Šumaherom.

Godine 2017. inicijativa je podnesena od nadležnih službi opštine Novi Grad, opštinsko vijeće je usvojilo inicijativu te donijelo zaključak da se novoformirana ulica u naselju Nova Otoka nazove po generalu Mehmedu Alagiću.

Ali, 2018. godine Skupština Kantona Sarajevo za predsjednika komisije imenuje onog brkaliju Nikšića, zamislite onog zastupnika što psuje majku pripadnicima Armije RBiH.

Onog što kaže javno da su na Markalama stradali šverceri itd.!

Takvog čovjeka imenuju za predsjednika komisije za obilježavanje, njegovanje i čuvanje historijskih događaja i ličnosti!

Uz neskrivenu podršku zastupnika tzv. naše stranke, na razne načine vršili su opstrukciji imenovanja godinama.

Glavna je bila neuvrštavanje na dnevni red, fali saglasnost ova, ona, od mjesne, od podstanara nekakvih a ne od vlasnika itd. itd.

Brkaliju Nikšića što javno psuje majku borcima jedva su smijenili iz te komisije, imenovali su zastupnika Elvisa Vretu za predsjednika i neke nove članove i to se pokrenulo sa mrtve tačke.

U ovaj proces sam upućen vrlo dobro, jer sam tada kao vijećnik glasao za generala. Trenutno sam u novogradskoj komisiji za obilježavanje značajnih datuma i događaja i zajedno sa članovima komisije konstantno smo vršili pritisak, slali smo dopise Kantonu i čak više puta imali zajedničke sjednice. Uvijek samo s jednim pitanjem, šta je s ulicom za generala Alagića?

S udruženjima boračkim iz Novog Grada bili smo u stalnom kontaktu, imali smo bjanko podršku za razgovore s Kantonalnom komisijom.

Uvijek sam na Kantonu iznosio stav novogradskih udruženja da su protesti u zraku!

Da će borci doći pred Skupštinu itd.!

I bili bi, volio bih vidjet te zastupnike koji ne bi podigli ruku.

Iznosio sam bijes i ljutnu boračke populacije, to mogu posvjedočiti članovi komisije, otvoreno ih pitao jesu li taoci političkog projekta zvanog naša stranka koji ima baš tu ulogu izjednačavanja krivice i nepoštivanja naših branioca i heroja!

Zastupnik Vreto ulijevao nam je nadu i iskreno je prije par mjeseci rekao, ja ću za ovo glasat s obje ruke.

Naše nepovjerenje na tim sastancima, gdje sam stalno okrivljivao tzv. našu stranku, razbijali su članovi komisije. Jedan od članova je patriota po vokaciji uvaženi Mutevelija, tu je zastupnik Mekić, zastupnica Edmela Hodzić, Čajić itd.

Ja sam dolazio sa zlatnim ljiljanom Samirom Petrovićem, vijećnicom Džanko i opštinskom službenicom za numeraciju.

Saga je završena, hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali od Mjesne zajednice Buća Potok, Opštine Novi Grad, opštinskog vijeća, kantonalne komisije i Skupštine Kantona Sarajevo.

A sad ćemo se pozabavit ulicom Srđana Aleksića, pokrenut ćemo inicijativu za promjenu ovog naziva.

Dokazat ćemo da se radilo o događaju u neprijateljskoj vojsci, s kojim Opština Novi Grad nema, ama baš ništa!

(Facebook status Jasmina Šaljića možete pročitati i OVDJE)