U prostorijama Ambasade BiH u Londonu održan je prijem na kojem je promovirana nedavno osnovana Britansko-bosanskohercegovačka privredna komora (BBHCC). Ovu neprofitnu organizaciju osnovale su Lilijan Sulejmanović i Amela Karajbić, pripadnice bh. dijaspore u Velikoj Britaniji, koje su u ovaj projekat uložile svoje veliko iskustvo u međunarodnom poslovanju i za šta su dobile veliku podršku Ambasade Britanije  u Bosni i Hercegovini kao i Ambasade BiH u Londonu.
 
Skupu su se obratili ambasador BiH u Londonu, Vanja Filipović, Martin Vickers, specijalni trgovinski izaslanik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za zemlje Zapadnog Balkana (ujedno i član BBHCC Savjetodavnog odbora) i Lilijan Sulejmanović, inicijator i jedan od osnivača Udruženja BBHCC.
 
Ambasador Filipović naglasio je kako dvije zemlje imaju odlične bilateralne odnose i saradnju između dvije zemlje, ali i velike mogućnosti unapređenja ovih relacija na polju trgovine i investicija.
 
Takođe se zahvalio na podršci izvršne i zakonodavne vlasti u Velikoj Britaniji ovom projektu velikog potencijala. Promociji su prisustvovali i podržali udruženje Martin Vickers, kao i baronesa D'Souza, bivša predsjedavajuća Doma lordova i članica Izvršnog odbora BGIPU-a (Britanske grupe Inter-parlamentarne Unije) i parlamentarna zastupnica, Alicia Kearns, predsjedavajuća Svepartijske parlamentarne grupe za BiH, kao i predstavnici kompanija koje su BBHCC patroni-članovi, poput Adriatic Metals i APS Facade, predstavnici drugih trgovinskih komora koje djeluju u UK, kao i ostali članovi, partneri i prijatelji udruženja.