Treneru Nogometnog kluba Varaždin Mariju Kovačeviću dijagnosticiran je karcinom pluća, ali će i dalje voditi prvu momčad u nastavku sezone, saopćili su danas iz varaždinskog kluba.

Karcinom je Kovačeviću dijagnosticiran na dijelu plućnog krila te će nakon dodatnih pretraga biti dogovoreno daljnje liječenje.

“Bolest ne sprječava trenera u svakodnevnom vođenju momčadi te će Mario Kovačević nastaviti voditi prvu momčad Varaždina u nastavku sezone. Ako se tijekom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, Klub će pronaći i predstaviti odgovarajuće rješenje za vrijeme eventualnog izbivanja trenera Kovačevića”, kazali su iz NK Varaždin.

Istakli su da klub na čelu s upravom, svim članovima štaba te igračima Varaždina ‘svim srcem stoji uz svog trenera’. „Svi ćemo mu dati maksimalnu podršku tijekom liječenja, uz želju za brzim i potpunim oporavkom”, poručili su.

Iz Nogometnog kluba Varaždin uputili su molbu medijima i zainteresiranoj javnosti da poštuju trenerovu privatnost tokom rješavanja ovog zdravstvenog izazova.

Kovačević je rođen 1975. godine u Jablanici. Igrao je za Sarajevo od 1986. Do 1994. godine a potom igračku karijeru nastavio u Sloveniji i Hrvatskoj.