Sinoć je u organizaciji MO SDA Švrakino Selo, Otoka, Staro Hrasno, Aneks i Čengić- Vila održan skup OO SDA Novi Grad Sarajevo.

U izuzetno pozitivnoj atmosferi, za koju su uvaženi gosti istakli da je pobjednička, predstavljeni su kandidati OO SDA Novi Grad na predstojećim izborima, ali i pristigli gosti iz drugih općinskih organizacija.

Prije zvaničnog predstavljanja kandidata, prisutnima se obratio predsjednik SDA Sjeverne Makedonije, Dželal Hodžić, koji je istakao zadovoljstvo što ima priliku prisustvovati ovako značajnom skupu. Hodžić je naglasio podršku SDA S. Makedonije, Bakiru Izetbegoviću, OO SDA Novi Grad i SDA Bosne i Hercegovine, s uvjerenjem da će se nakon 2. oktobra slaviti pobjeda.

Nakon predstavljanja kandidata, skupu se obratila ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dr. Bisera Turković, koja je naglasila da na predstojećim izborima odlučno iskažemo podršku Bakiru Izetbegoviću i SDA. Turković je navela da je SDA učestvovala od svog osnivanja u bitnim procesima za državu Bosnu i Hercegovinu i da je to najbolja stranka, koja jedino može odgovoriti izazovima današnjice.

Predsjednik OO SDA Novi Grad, mr. sci. Safet Kešo, zahvalio se prisutnim na velikoj brojnosti i izuzetno dobro organiziranom skupu, koji je svojevrstan uvod u buduću pobjedu Stranke demokratske akcije. Kešo se osvrnuo na političku situaciju u Kantonu i ostatku Bosne i Hercegovine, te je konstantovao da jedino SDA ima kapacitet da se suoči sa svim izazovima koji dolaze.

Na kraju, prisutnima se obratila dr. Sebija Izetbegović, koja je naglasila da je svakodnevno na terenu sa građanima, koji žele povrtak SDA na čelo Kantona Sarajevo.

Kako kaže, SDA ni prije četiri godine nije izgubila, već je nedemokratski i uz matematičke kalkulacije izbačena iz vlasti. Upravo zbog te činjenice Izetbegović naglašava potrebu da svi simpatizeri i članovi daju podršku SDA i tako doprinesu velikoj i ubjedljivoj pobjedi.

Skup je održan u prepunoj sali Doma kulture u Švrakinom.