"Konaković pogazio vlastiti potpis, mora se početi educirati, ali ne sa Wikipedije

Izjava šefa stranke Narod i pravda (NiP) Elmedina Konakovića da se eventualnim izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva prvo treba rješavati izbor članova Predsjedništva BiH, a da su domovi naroda „sekundarno pitanje“, potvrđuje činjenicu da je njegovo neznanje o tim pitanjima izuzetno opasno, te da Konakovićev potpis ne vrijedi apsolutno ništa.

Iako je prije samo pet dana potpisao dokument kojim se traži da se način izbora i ovlaštenja Predsjedništva BiH i domova naroda rješavaju u okviru jedinstvenog seta na istoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, Konaković je danas pogazio zaključke koje je sam potpisao, te je tim postupkom odbacio stav koji dijele sve probosanske stranke i prihvatio zahtjeve na kojima insistira HDZ.

Razloge zbog kojih je to uradio, Konaković će najprije morati objasniti partnerima sa kojima je potpisao zajedničke principe, a zatim i cjelokupnoj javnosti koju zanimaju motivi njegove servilnosti interesima i potrebama HDZ-a.

Ukoliko zaista želi postati relevantan sagovornik u veoma važnim procesima kakvi su izmjene Ustava i Izbornog zakona, Konaković bi se najprije trebao educirati, ali ne sa Wikipedije, sa koje, prema vlastitom priznanju, prikuplja informacije o državnim pitanjima. U suprotnom bi cijenu njegovog neznanja mogli platiti građani BiH.

Dok to ne uradi, pozivam ga kao kolegu iz Skupštine Kantona Sarajevo da konačno počne raditi posao za koji je plaćen. „Liderisanje“ u Kantonu Sarajevo, kako kolega Konaković definiše svoju ulogu, nije samo imenovanje stranačkih kadrova na pozicije u vlasti, što je jedina aktivnost koja mu polazi za rukom."