U ovoj godini očekuje se otvaranje prodajnih objekata dva nova trgovačka lanca na tržištu Bosne i Hercegovine, stižu njemački „Lidl“ i poljski „Pepco“. Čini se da je „Pepco“ puno bliži otvaranju svoje prve prodavnice u Sarajevu. Druga bi trebala biti u Banjoj Luci. Kako smo saznali, prva prodavnica ovog trgovačkog lanca bit će otvorena u tržnom centru „West Gate“, između Sarajeva i Hadžića, u krugu tržnog centra „Penny Plus“. Osim pripreme radnje, „Pepco“ je i u fazi regrutiranja osoblja.

Još ranije su u Sarajevu registrovali kompaniju, a na njenom čelu je provjereni kadar koji je napravio veliki uspjeh ovog lanca u Hrvatskoj i regiji. Kompanija „Pepco B-H“ d.o.o. Sarajevo registrovana je s kapitalom od 40.000 KM, a osnovalo ju je matično društvo „PEPCO Holdings“ sa sjedištem u gradu Poznanju. Kao direktor društva u Sarajevu upisan je Tomislav Bekavac, a osim njega, u Upravi je i Matea Borković na položaju izvršnog direktora.

„Pepco“ je maloprodajni lanac diskontnih trgovina s raznolikom ponudom koju čine dječija, ženska i muška odjeća, donje rublje, modni dodaci, igračke, kućni namještaj, dekorativni proizvodi i ukrasi, kućanski tekstil i drugo. Lanac je prije nekoliko mjeseci objavio da traži dugoročni zakup prostora od 450 do čak 700+ metara kvadratnih u maloprodajnim i trgovačkim centrima u gradovima i mjestima s više od 15.000 stanovnika.