Skupština Patriotske lige Nevesinje na sjednici održanoj u četvrtak 29. aprila usvojila je zaključak u kojem su jasno poručili svim onim koji govore o mirnom razlazu Države Bosne i Hercegovine i odvajanju dijela njene teritorije da im niko ne brani da mirno odu gdje god žele, samo pedlja zemlje, koja je i bošnjačka koliko i njihova, mirno odnijeti neće.

Sa sjednice, kojoj su prisustvovali i predstavnici pravnih subjekata koji okupljaju Bošnjake Nevesinja i Istočne Hercegovine, poručili su da će neumorno braniti sve tekovine Armije Republike Bosne i Hercegovine, državni integritet, suverenitet i njenu nezavisnot na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine.

Članovi Skupštine zatražili su od rukovodstava Opštine Nevesinje i Gradske uprave Mostara da isprave diskriminacije kod upošljavanja kadrova mlađeg naraštaja.

„Ovaj proces  teče samo u pravcu Nevesinje – Mostar, što, nažalost, nije slučaj u obrnutom smjeru Mostar-Nevesinje“ navodi se u saopćenju, čime zapravo ukazuju na činjenicu da demobilisani borci Vojske RS-a, koji su rat proveli u Nevesinju mogu dobiti posao u Mostaru, dok potomci pripadnika Samostalnog bataljona „Nevesinje“, koji je dao veliki doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine nemaju takav tretman niti u Mostaru niti u Neveisnju.

Skupština je donijela i niz drugih odluka među kojima je i opredijeljenost kulture sjećanja na poginule borce A RBiH kao i na nedužno ubijene civilne žrtve rata tokom protekle agresije.  Podsjetili su da je u Nevesinju ubijeno 10% od ukupnog bošnjačkog stanovništva.   

"Vjerni smo ti domovino Bosno i Hercegovini", riječi su s kojima predsjednik Udruženja boraca "Patriotska liga Nevesinje" Ibrahim Kujan završava saopštenje za javnost.